Inowrocław. Wizyta prezesa PiS z gazem w tle

26 czerwca, tuż po g. 15.oo zawitał do Inowrocławia Jarosław Kaczyński. Zapowiedź w mediach pojawiła się dzień wcześniej, m.in. w ino.online

Na miejscu zgromadziła się grupa ludzi, by "godnie powitać osobistość" i wyrazić swój sprzeciw wobec rządu.

Doszło do utarczek słownych ze zwolennikami PiS i policją, która kordonem oddzielała przybyłych mieszkańców, by nie mieli dostępu do Jarosława Kaczyńskiego.

inowroclaw policja   Zrzut ekranu 2022 06 26 200046

W dużej odległości od zgromadzonych gość został wprowadzony bocznym wejściem.

- Wśród manifestantów byliśmy również my, członkowie Nowej Lewicy w Inowrocławiu, w tym: Marcin Pietrzak (wiceprzewodniczący Rady Powiatowej), Katarzyna Osuch (członkini Rady Wojewódzkiej), Lech Moszczyński, Piotr Jaskólski (wiceprzewodniczący Rady Wojewódzkiej i Powiatowej) - informuje Marcin Pietrzak.

Zrzut ekranu 2022 06 26 195959 copy   inowroclaw tvn

Już po zakończeniu wizyty J. Kaczyńskiego policja użyła gazu pieprzowego wobec grupki demonstrujących inowrocławian. Całe zgromadzenie nagrywała telewizja TVN i lokalne media.

Opr. nim, 26 czerwca 2022 r.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!